New Early Learning Centre

We have been working tirelessly here at May Tree Studios on the interiors for a new Early Learning Centre for an outer western Brisbane suburb.  The client who owns and manages one centre already, has a vision for delivery of high quality child care and early learning.  Our vision for the centre is to create a timeless, warm interior with colours inspired by the Australian landscape - bush, beach, outback, rainforest and ocean reef.

Natural colours are contrasted with bold pops of colour, increasing in brightness and variation as the children get older and rest/quiet time becomes less important that active play.

The job goes to tender in a few weeks and we will update you on news as the spaces come to life!

 

visual summary of the interior concept mapped against ages of the children

view of the reception - a central aquarium provides amenity for staff, a playspace for children and a way to organise movement through the space

corridors are a challenging part of large childcare centres - windows at child height help to bring natural light into the corridor as well as create interest for children and parents as they make their way to their rooms

corridors are a challenging part of large childcare centres - windows at child height help to bring natural light into the corridor as well as create interest for children and parents as they make their way to their rooms